Adsorption Of Reactive Azo Dyes On Chitosan/Oil-Palm Ash Composite Adsorbent : Batch And Continuous Studies [TP918.R2 M397 2008 f rb]. - Hasan, Masitah (2008)
Penjerapan pencelup reaktif biru 19 (RB19), reaktif oren 16 (RO16) dan reaktif hitam (RB5) menggunakan manik-manik komposit chitosan/abu kelapa sawit terpaut silangan dikaji pada kedua-dua keadaan operasi iaitu kelompok dan turus.