Adrenergic Control Of Renal Hemodynamics In Different Pathophysiological States With Renal Impairment : The Role Of 1-Adrenoceptor Subtypes [RC904. H995 2007 f rb]. - Khan, Md. Abdul Hye (2007)
Kajian ini menyelidik samada berlaku sebarang perubahan dalam populasi α1- adrenoseptor berfungsi dalam mengawalatur vasokonstriksi ginjal diaruh secara adrenergik di dalam model-model haiwan berpenyakit dengan kecacatan ginjal.