A New Approach To Public-Key Cryptosystem Based On Mandelbrot And Julia Fractal Sets. - A. Alia, Mohammad Ahmad (2008)
Kajian ini mencadangkan primitif baru kekunci-awam berasaskan kepada set Fraktal Mandelbrot dan Julia. Penciptaan kekunci-awam primitif berasas Fraktal boleh dilakukan kerana perkaitan yang kuat di antara set Fraktal Mandelbrot dan set Fraktal Julia.