Pengaruh Dan Kesan Penulisan Al-Imam Al-Sanusi Terhadap Ilmu Tauhid Di Selatan Thailand . - Ardae, Masakaree (2008)
Kajian ini bertujuan menjawab tiga soalan utama penyelidikan, iaitu: (1) Siapakah tokoh ulama yang telah bertanggungjawab untuk mengajar dan menyebar luas penulisan Umm al-Barāhīn al-Imām al-Sanūsī?