A Study On The Effect Of Out-Of-Roundness Of Drum Brake Rotor On The Braking Force Using The Finite Element Method. - Abdul Hamid, Muhammad Najib (2007)

(untitled)
Rekabentuk kasut depan-kasut mengekor digunakan dengan meluas sebagai brek belakang untuk kereta penumpang dan lori ringan. Gelendong brek biasanya dianggap bulat sepenuhnya dan ini dilaporkan dalam mana-mana hasil kerja yang telah dilakukan oleh penyelidik.