Characteristics Of Sedimentary Facies And Reservoir Properties Of Some Tertiary Sandstones In Sabah And Sarawak, East Malaysia Teoh Ying Jia.[TD396. T314 2008 f rb]. - Teoh, Ying Jia (2007)
Batu pasir adalah sangat penting sebagai takungan bagi minyak dan gas; lebih dari 50% simpanan petroleum berlaku pada batu pasir.