Development Of Automatic Floor Tile Laying Machine [TH8531. E99 2007 f rb]. - Baharudin, Mohamad Ezral (2007)
Proses pemasangan jubin lantai merupakan kerja penyudah yang lazimnya dilakukan secara manual. Proses ini digambarkan secara terperinci termasuk aliran kerja pemasangan jubin lantai, ketebalan mortar, corak pemasangan jubin, peralatan, kecacatan pemasangan, kos dan kadar kerja.