Development Of A Vision System For Ship Hull Inspection [K4165. Z94 2007 f rb]. - Zainal Abidin, Zulkifli (2007)
Penyelidikan ini memperkenalkan strategi pengawalan untuk memperbaiki prestasi pemeriksaan visual badan kapal dengan menggunakan kenderaan dalam air. Kaedah yang dicadangkan bertujuan untuk membangunkan sebuah sistem yang secara visualnya sentiasa kekal selari pada permukaan badan kapal.