Developing A Methodology In Aviation Risk Management Using Susceptibility And Vulnerability Application For Airline Concerning Air Crisis [TL553.5. N576 2007 f rb]. - Ng, Ying Chow (2007)

(untitled)
Pengurusan penghidupan adalah satu konsep yang dikembangkan daripada konsep penghidupan kapal terbang perang. Ia boleh dibahagikan kepada dua kategori, iaitu pengurusan kepekaan dan pengurusan kekuatan.