Construction Of Recombinant BCG Expressing The VP1 Antigen Of Enterovirus 71 For The Development Of A Candidate Vaccine [QR186.87. N974 2007 f rb] - Othman, Nurulhasanah (2006)
Enterovirus 71 (EV71), pencetus penyebab wabak penyakit tangan, kuku dan mulut (HMFD) di kalangan kanak-kanak telahpun dikenalpasti sebagai wabak yang diperlu dikawal segera kerana penyakit ini telah mencatatkan bilangan kes yang tinggi sehingga sekarang.