Computer Abuse, Social Bond Factors And The Role Of Information And Communication Technology Deterrents As Moderator In The Malaysian Public Organizations [HF5549.5.P39]. - Baharudin, Ahmad Suhaimi (2007)
Peristiwa penyalahgunaan komputer telah bertambah pada kadar yang memeranjatkan meskipun organisasi-organisasi telah berusaha dalam mengimplementasikan faktorfaktor pencegahan seperti polisi dan teknologi keselamatan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT).