Penggunaan Model Regresi Linear Dalam Kejuruteraan. - Yahaya, Ahmad Shukri; Ghani, Aminuddin Ab (2003)
Kertas kerja ini membincangkan pengalaman penulis menggunakan kaedah regresi linear untuk menyelesaikan beberapa masalah dalam bidang kejuruteraan awam. Masalah pertama yang dibincangkan ialah untuk melihat kadar penjanaan perjalanan bagi guna tanah di Malaysia. Masalah kedua ialah untuk meramal kedalaman keruk disekitar pier.