An Optimal Irrigation Water Allocation Model : Management And Pricing Policy Implications For The Jordan Valley [SB112. T113 2007 f rb]. - Tabieh, Mohammad Abedel Samei (2007)
Kekurangan air merupakan satu masalah serius di kebanyakan negara di Asia Barat. Jordan menggunakan lebih kurang 70 peratus daripada sumber airnya untuk tujuan pengairan.