A Study Of The Traditional Characteristics Of Yemeni Houses In The Port City Of Aden And Mukalla : Perception Of Architects And Students [NA7115.3. B614 2007 f rb]. - Binthabet, Aqeil Ahmed (2007)
Penyelidikan ini cuba untuk memperkenalkan semula ciri-ciri rumah tradisional di kawasan bandar pelabuhan Aden dan Mukalla di Yemen. Kajian ini bertujuan menyiasat sudut pandangan responden dalam usaha untuk memberikan gambaran rumah-rumah, kriteria seni bina, ciri-ciri tersendiri dan tanggapan masa hadapan dalam pembangunan.