A Proposed Double Moving Average (DMA) Control Chart [TS156.8. W872 2007 f rb]. - Wong, Voon Hee (2007)
Teknik carta kawalan telah digunakan secara meluas dalam industri untuk mengawal kualiti proses pengeluaran. Carta kawalan dengan ingatan diperkenalkan sebagai alternatif kepada carta Shewhart untuk pengesanan anjakan tetap proses yang kecil.