A Mammogram And Breast Ultrasound-Based Expert System With Image Processing Features For Breast Diseases [ RC280.B8 U51 2007 f rb ]. - Ngah, Umi Kalthum (2007)
Barah payu dara adalah penyakit yang paling banyak meragut nyawa kaum hawa. Kadar sembuh dari penyakit ini boleh ditingkaykan jika ia dapat dikesan secara awal. Pengesahan awal penyakit ini dapat dilakukan melalui ujian mamografi yang terbukti keberkesanannya.