A Discrete Distributed Power Amplifier For VHF To UHF. - Tan, Teik Siew (2008)
Penguat kuasa yang mempunyai lebar-jalur yang lebar adalah komponen utama dalam teknologi Radio Tertakrif Perisian. Namun demikian, penguat kuasa jalurlebar lazim mempunyai lebarjalur yang kurang kerana dihadkan oleh hasil gandaan-lebarjalur transistor.