Kesan Peta Animasi Dan Interaktif Dalam Pengajaran Dan Pembelajaran Geografi [LB1643.3. A793 2006 f rb]. - Raman, Arumugam (2006)
Para pelajar sekolah menengah menghadapi masalah menguasai kemahiran topografi iaitu membaca peta, mentafsir peta dan mengenal pasti simbol peta. Masalah ini perlu diatasi supaya pelajar dapat menggunakan ilmu kemahiran ini apabila mereka melanjutkan pengajian ke peringkat tinggi atau masuk ke alam pekerjaan.