Kajian Perbandingan Komuniti Burung Di Kawasan Hutan Dibalak, Hutan Ditebang Habis Dan Kebun Getah Di Lembah Sungai Beris, Sik, Kedah [QL677.4. Z64 2005 f rb]. - Abdullah Sani, Nur Ziana (2005)
Satu kajian tentang taburan komuniti burung di tiga habitat berbeza di lembah Sungai Beris, Sik, Kedah telah dijalankan selama 15 bulan bermula Julai 2003 hingga September 2004. Tiga habitat berbeza telah dipilih sebagai tapak kajian iaitu hutan dibalak, kawasan hutan ditebang habis dan kebun getah.