Fabrikasi Dan Penganodan Komposit Matriks Aluminium Diperbuat Daripada Serbuk Aluminium Berbentuk Kepingan Dan Gentian Pendek Alumina Saffil™ [TS694.2. N336 2006 f rb]. - Derman, Mohd Nazree (2006)
Kajian fabrikasi dan penganodan komposit matriks aluminium (KMA) diperbuat daripada serbuk aluminium berbentuk kepingan dan gentian pendek alumina Saffil™ telah dijalankan. Fabrikasi KMA melalui kaedah metalurgi serbuk (MS) dengan menggunakan kaedah pencampuran kering dalam atmosfera nitrogen dikaji dengan menentukan tempoh pensinteran dan nilai peratusan optimum kandungan gentian pendek alumina Saffil™.