Estimation Of Meat Demand System In Malaysia : Model Selection Between The Rotterdam Model And The Fdlaids Model [QA280. D618 2006 f rb]. - Sinalubong-Paraguas, Maria Divina (2006)
Data siri masa aggregat digunakan terhadap hasil daging yang berbeza seperti daging lembu, daging khinzir, daging kambing, dan daging ternakan ayam, untuk penganggaran dan menganalisa permintaan pasaran daging di Malaysia. Kajian ini bertujuan untuk memilih model permintaan yang paling sesuai diantara model Rotterdam dan model First Differenced Linear Approximate Almost Ideal Demand System (FDLAIDS) dengan menggunakan pendekatan ‘tak bersarang’.