Dentofacial Characteristics Of Malay Patients With Repaired Cleft Lip And Palate In Kelantan [RD524. B138 2005 f rb]. - Alam, Md. Badrul (2005)
Rekahan bibir dan lelangit (CLP) adalah suatu kecacatan kongenital muka yang sering ditemui. Pesakit CLP mengalami masalah makan, bernafas, infeksi telinga tengah, masalah psikososial dan lain-lain. Rawatannya memerlukan penglibatan pelbagai disiplin yang bermula dari hari pertama dilahirkan dan berterusan hingga peringkat umur 20 ke 21 tahun.