Biological treatment of palm oil effluent (POME) using an up-flow anaerobic sludge fixed film (UASFF) bioreactor [TD899.P4 L869 2006 f rb]. - Lorestani, Ali Akbar Zinatizadeh (2006)
Reaktor enapcemar anaerob aliran-naik saput tetap (UASFF) adalah satu bioreaktor cipta baru dan digunakan untuk biopenjelmaan cepat bahan organik kepada metana dengan bantuan daripada agregat mikrob berbutir. Satu bioreaktor UASFF berskala makmal dengan satu tangki pengenapan luar telah berjaya direkabentuk dan beroperasi untuk rawatan kumbahan kilang kelapa sawit (POME).