Tsunami And Storm Surge Modeling In Bay Of Bengal [GC220.4.B43 C442 2007 f rb]. - Cham, Kah Loon (2007)
Kemusnahan yang disebabkan oleh Andaman tsunami pada 26 Disember 2004 merupakan masalah utama komuniti di seluruh dunia. Pelbagai usaha telah diambil untuk mengurangkan impak yang disebabkan oleh tsunami yang mungkin berlaku pada masa hadapan.