Studies Of Convective Drying Using Numerical Analysis On Local Hardwood [TA419.A2 L478 2007 f rb]. - Lee, Kok Onn (2007)
Pengering kayu adalah salah satu proses yang menggunakan tenaga yang banyak dalam industri pembalakan. Walaubagaimanapun, proses ini amatlah penting kerana proses ini boleh meningkatkan sifat mekanik kayu dan juga menghindari kayu daripada serangan serangga perosak dan serangan fungi.