Perakaunan Zakat Perniagaan Di Malaysia : Satu Kajian Rintis Pendapat Cendekiawan Zakat [BP180. Z19 2007 f rb]. - Hamat, Zahri (2007)
Tesis ini bertujuan untuk mengkaji dan menganalisis kaedah perakaunan zakat perniagaan yang diamalkan di Malaysia. Bagi mencapai tujuan tersebut, satu kajian lapangan telah dijalankan melalui temu bual dan soal selidik dengan menggunakan persampelan bertujuan.