Penilaian Hepatoprotektif Ekstrak Kloroform Phyllanthus Pulcher Wall. ex Mull. Arg. Dan Penyisihan Flavonoid Daripada Ekstrak Metanolnya Berdasarkan Aktiviti Penyingkiran Radikal Bebas [QK495.E9 L833 2007 f rb]. - Loh, Suh In (2007)
Penyelidikan awal telah menunjukkan aktiviti kesitotoksikan ekstrak kloroform Phyllanthus pulcher yang sangat baik terhadap sel hepatoselular karsinoma manusia (HepG2) secara in vitro.