Pathogenicity And Aethiology Of Fusarium Species Associated With Pokkah Boeng Disease On Sugarcane [SB741.F9 S623 2007 f rb]. - Mohamed Sidique, Siti Nordahliawate (2007)
Kehadiran penyakit pokkah boeng pada tebu di dapati terdapat di hampir kesemua negara yang menanam tebu secara komersial. Tinjauan di jalankan di ladang tebu, kebun kecil dan perkarangan rumah yang menanam tebu di Semenanjung Malaysia (Kedah, Perlis, Pulau Pinang, Kelantan, Terengganu, Pahang dan Johor ) dan Jawa Timur (Indonesia).