Kesan Pembelajaran Menggunakan Perisian SSMS Sekolah Bestari Berbanding Pengajaran Dan Pembelajaran Secara Tradisional Dalam Fizik. [LB1648. A286 2007 f rb]. - Abdul Halim, Ahmad Hanizar (2007)
Penyelidikan ini bertujuan mengkaji kesan pembelajaran berbantukan komputer dalam P&P topik-topik Fizik tertentu menggunakan perisian Sains dalam SSMS yang sedang digunakan di 88 buah sekolah bestari di Malaysia. Pembinaan reka bentuk perisian tersebut telah melalui fasa-fasa makro dan mikro yang berdasarkan teori-teori pendidikan seperti Teori Tingkah Laku, Teori Kognitif dan Teori Sosial.