Kajian Strategi Pengangkutan Awam Dari Aspek Jenis Kenderaan Dan Laluan Di Medan, Indonesia [GT5265.I5 A235 2007 f rb]. - Adiwijaya, Adiwijaya (2007)
Bilangan kenderaan peribadi dan kenderaan pengangkutan awam bertambah secara berterusan di Medan, dan ini telah mewujudkan kesesakan lalu lintas pada majoriti lorong jalan. Perkhidmatan pengangkutan awam yang ada tidak mampu membawa semua penumpang pada waktu puncak. Kajian ini telah melihat strategi pengangkutan awam dari aspek jenis kenderaan dan laluan untuk menyelesaikan masalah ini.