Kajian Morfologi, Kepatogenan Dan Molekular Pencilan Fusarium Daripada Orkid [SB741.F9 N974 2007 f rb]. - Mohamad Zain, Nurhayati (2007)
Sebanyak 32 pencilan Fusarium telah dipencilkan dari orkid Dendrobium (29 pencilan) dan Oncidium (3 pencilan) yang menunjukkan gejala reput akar dan reput batang. Lapan pencilan Fusarium yang dipencilkan dari orkid juga turut diperolehi dari Himpunan Kultur Fusarium USM.