Hamka Dan Tafsir Al-Azhar : Suatu Kajian Kualiti Hadith [BP136.5. A698 2007 f rb]. - Halim, M. Arief (2007)
Tafsir al-Azhar karya Hamka amat masyhur dan merupakan rujukan bagi umat pencinta ilmu keislaman, terutama pelajar dan mubaligh.