Feature Selection For The Fuzzy Artmap Neural Network Using A Hybrid Genetic Algorithm And Tabu Search [QA76.87. T164 2007 f rb]. - Tang, Weng Chin (2007)
Prestasi pengelas rangkaian neural amat bergantung kepada set data yang digunakan dalam process pembelajaran. Secara praktik, set data berkemungkinan mengandungi maklumat yang tidak diperlukan. Dengan itu, pencarian ciri merupakan suatu langkah yang penting dalam pembinaan suatu pengelas berdasarkan rangkaian neural yang efektif.