Econometrics Structural Modeling And Efficiency Study In A Health Care Environment. [HB141. R821 2007 f rb]. - Abdul Rahman, Rosmanjawati (2007)
Kajian ini melibatkan kaedah Penyampulan Data untuk melihat kecekapan di empat buah unit dalam hospital iaitu unit kanak-kanak, sakit puan, bersalin dan unit ortopedik. Keputusan mendapati kesemua unit telah mencapai kecekapan maksimum melainkan unit kanak-kanak berdasarkan input yang dikaji.