Distributed Time Division Multiple Access (DTDMA) Medium Access Control Protocol For Wireless Sensor Networks [TK7872.D48 W872 2008 f rb]. - Wong, Thean Hung Wilson (2006)
Rangkaian sensor tanpa wayar menerima perhatian yang memberangsangkan sejak beberapa tahun yang lalu disebabkan oleh peningkatan permintaan terhadap perisian kadar rendah, murah dan menjimatkan tenaga seperti operasi perkilangan, ketenteraan, kesihatan, pengawasan alam sekitar, sekuriti, operasi penyelamatan dan komunikasi tanpa wayar.