Development Of Design Response Spectra For Penang Island [QE538.8. F146 2007 f rb]. - Mohamed Nazri, Fadzli (2007)
Semenanjung Malaysia terletak di dalam kawasan yang kejadian gempa buminya kurang aktif yang dipanggil ‘para Sunda yang stabil’ dan dianggap sebagai kawasan yang bebas dari kejadian gempa bumi.