Bengkel Alat Batu Zaman Pleistosen Pertengahan (70,000 Tahun Dahulu) Di Kota Tampan, Lenggong, Perak. - Mohd Isa, Hamid (2007)

(untitled)
Satu penyelidikan arkeologi yang sistematik dan terkawal telah dijalankan di Kota Tampan, Lenggong, Perak Darul Ridzuan dari September hingga Disember 2005. Penyelidikan ini bertujuan untuk menyelesaikan beberapa masalah berkaitan pentarikhan kronometrik, mendapatkan gambaran baru tentang klasifikasi alat litik, teknologi pembuatan dan paleoalam Kota Tampan.