Analysis Of The Suspension Beam In Accelerometer For Stiffness Constant And Resonant Frequency By Using Analytical And Numerical Investigation [TL589.2.A3 W872 2007 f rb]. - Wong, Wai Chi (2007)
Mikro-meterpecut yang digunakan dalam pelbagai penerapan hanya akan tercapai dengan jayanya sekiranya keperluan frekuensi resonans dan kepekaan dapat dipenuhi dan konsisten. Berdasarkan syarat-syarat tersebut, analisis struktur pada pekali kekukuhan and frekuensi resonans bagi rasuk ampaian dalam meter pecut dan seterusnya pengoptimuman kepada kepekaan haruslah dilakukan.