A Prevalence Study Of Platelet Alloantibodies In Multiply Transfused Thrombocytopenic Patients In HUSM. - Wan Mahmood, Dr Wan Haslindawani (2004)
Pesakit yang kerap menerima pemindahan darah adalah terdedah kepada platelet alloimmunisasi. Alloantibodi kepada platelet akan menyebabkan kegagalan kepada transfusi platelet. Tujuan kajian ini dijalankan adalah untuk mengesan alloantibodi kepada platelet didalam pesakit yang kerap menerima transfusi darah di HUSM.