Analysis Of Harmonics Current Minimization On Power Distribution System Using Voltage Phase Shifting Concept [QC446.3.H37 S961 2006 f rb]. - Suriadi, Suriadi (2006)
Beban tak linear seperti pembekal kuasa mod pensuisan dan pemacu kelajuan boleh kawal yang disambungkan kepada sistem pengagihan elektrik kuasa tiga fasa tiga dawai boleh menyebabkan arus talian sistem mengalami herotan yang menghasilkan komponen arus harmonik tertib ke-5 dan ke-7 yang sangat ketara.