An In Vitro Study Of Genotoxicity Of Locally Produced Bovine Pericardium. - Mohammed Abdulrazzaq, Abdo Mohammed (2007)
‘Bovine pericardium’ boleh dianggap sebagai salah satu jenis bahan implan kolagen kerana ia mengandungi satu jaringan fiber kolagen selepas protein yang boleh di degradasi dikeluarkan. Ia merupakan bahan yang mudah diserap secara biologi dan satu membran yang mempunyai kesesuaian bio yang tinggi. Ia juga tergolong dalam kumpulan bahan (GTR) yang mempunyai penyerapan secara bio.