A Study On Rainfall-Runoff Characteristics Of Urban Catchment Of Sungai Kerayong. - Baharudin, Fauzi (2007)
Tadahan Sungai Kerayong telah dipilih sebagai tadahan kajian bandar untuk mengkaji proses penjanaan air larian di bawah pengaruh iklim topika. Tiga objektif kajian telah ditentukan; pertama, untuk menghasilkan perhubungan antara hujan dan air larian menggunakan kaedah regresi linear; kedua, menentukan peratusan permukaan tidak telap dan dibandingkan dengan keputusan daripada perhubungan hujan-air larian, dan ketiga untuk menganggar masa tumpuan air.