Strategi Penterjemahan Berita Akhbar. - Awang, Rokiah; Kader, Mashudi (2001)
Kertas keria ini membicarakan aspek strategi dalam penterjemahan berita bahasa lnggeris (BI) dalam akhbar Melayu berdasarkan pendekatan fungsian. Antara objektif utama penterjermahan berita dalam suratkhabar adalah untuk menyebarkan maklumat.