Guru M: Dari Kaca Mata Ahli Matematik. - Lirn, Chap Sam (2002)
Isu kekurangan guru matematik yang berketerampilan dan pelajar yang ingin berpengkhususan dalam matematik di Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) adalah semakin membimbangkan.