Kajian Ketoksikan Dan Aktiviti Anti Helicobacter Pylori Daripada Tumbuhan Perubatan Tempatan Dengan Tumpuan Kepada Fraksi Yang Mengandungi Alkaloid Derris Trifoliata [QR201.H44 A286 2004 f rb] [Microfiche 7984]. - Abd Aziz, Ahmad Azlan (2004)
Kajian dijalankan untuk mengecamkan tumbuhan tempatan yang mengandungi alkaloid dan mempunyai kegiatan anti-H. pylori yang aktif.