Rekabentuk Dan Perlaksanaan Terminal Voip [TK5105.8865 A836 2004 f rb] [Microfiche 7998]. - Romli, Muhamad Asmi (2004)
Teknologi komunikasi berkembang pesat bermula dengan penciptaan telefon pertama pada tahun 1876 hinggalah kepada pengenalan sistem jalur lebar tanpa wayar hari ini.