Kesan Penambahan Mgo, Al2O3 Dan BaO Ke Atas Hidroksiapatit [R857.C4 H348 2005 f rb]. - Marsad, Noor Hasimah (2005)
Dalam penyelidikan ini, tiga jenis bahan tambah iaitu magnesium oksida (MgO), aluminium oksida (Al2O3), dan barium oksida (BaO) telah dikaji kesannya ke atas sifat fizikal, mekanikal dan mikrostruktur hidroksiapatit (HA).