Kajian Mengenai Kesatuan Idea Dalam Dialog Pengajaran Dan Pembelajaran Bidang Estetik Dalam Mata Pelajaran Bahasa Melayu Tingkatan Empat Di Beberapa Buah Sekolah Di Sabah [LB1577.M2 S245 2005 f rb] [) Microfiche 8574]. - Maseri, Sarkauvi (2005)
Pengajaran dan pembelajaran Bahasa Melayu telah begitu lama menggunakan bahan sastera untuk mencapai matlamat dan objektif estetik dalam pendidikan Bahasa Melayu.