Development Of An Appropriate Air Nozzle And Air Saturator For The Dissolved Air Flotation As A Solid-Liquid Separation Process In Potable Water Treatment - Tan, Elvin, Wei JIn (2004)
Objektif kajian ini adalah untuk membangun dan menguji keupayaan muncung dan penepu udara yang telah direkabentuk untuk pengapungan udara terlarut sebagai proses pengasingan pepejal-cecair dalam olahan air minuman.