Complexation Studies Of Crown Ethers With Alkali Metal Cations In Methanol. [QD474. Y46 2004 f rb]. - Yeong, Keng Yoon (2004)
Tindak balas pengalkilan di antara dibenzo-15-mahkota-5 (DB15C5) dengan t-butanol dalam asid trifluoroasetik akan memberi 2,3,8,9-(4’,4”-di-tert-butil)-dibenzo-1,4,7,10,13-pentaoksasiklopentadeka-2,8-diena (t2-DB15C5).